Dahua Megapiksel Gözetleme Sistemi, Romanya’daki Moinesti Şehri Korunuyor

Romanya Bacău İlçesindeki bir şehir olan Moinesti, geçtiğimiz günlerde Dahua Megapixel gözetim sistemini kurarak güvenli iyileştirme ve suçluluk önleme uğruna kendi belediye gözetim sistemini geliştirdi. Dahua yerel distribütörü ve sistem entegratörü olan KMW Systems ve Mobilis’in güçlü desteği ile proje, Moinesti şehrini korumak için başarıyla uygulanmıştır.

Zorluklar
Bu projenin meydan okuması, yollar, parklar, okullar ve halka açık alanlardan çoklu izleme alanlarını kapsıyor. Bu sitelerin ortak alanı olan açık alan olan ve yüzlerce ağ kamerasını yönetmek, büyük veri akışlarını işlemek ve depolamak ve herhangi bir olay veya olağandışı sinyaller oluştuğunda hızlı bir şekilde tepki vermek için bir izleme merkezi gerekiyor.

Bu arada, kamera seçerken, detaylı görüntü kalitesi, dış mekan ortamı ve izleme geçmişinin çeşitliliği gibi birkaç faktör göz önüne alındı; ağ kamerasına uygulanan uygun lens de büyük bir endişe kaynağıdır.

Hiç şüphe yok ki, IP çözümü kesinlikle bütün zorlukların cevabıdır. Bu nedenle, tüm proje, IP veri iletimi, video gözetim cihazları ve merkezi yönetim yazılımı (CMS) olmak üzere üç boyutta önem kazanmaktadır.

Çözüm
Nihai çözüm, yaklaşık 200 adet Dahua megapiksel ağ kamerası ve hız domusu, bir çift yüksek kanallı ağ video kaydedicisi ve ayrıca 11 adet ağ klavyesinden oluşuyor.

İzleme merkezi, yerel polis departmanında, yüzlerce megapiksel kameranın yönetildiği ve toplu veri hacminin merkezi olarak işlendiği ve saklandığı yerdedir. Ofis, düz çalışma, veri güvenliği ve sistem kararlılığını tam olarak sağlamak için Dahua CMS ve NVR’leri çalıştırmak için dört çekirdekli işlem çipi ve yüksek kapasiteli sabit disklerle donatılmış yedi adet Dahua sunucusunu kullanıyor. Bu arada, büro devam eden tüm görüntülerin kontrolünü ele geçirmek için 7 adet 42 inçlik 1080p LCD video duvarını kabul etti. İletim tarafında, optik fiber, projede yardımcı cihazlar kablosuz olarak konuşlandırıldığında veri iletimi için fiziksel destek olarak öne çıkıyor.

Yerel bir belediye yetkilisi, projenin suçları etkili ve kolay bir şekilde mücadele etmek üzere tasarlandığını ve bunun da polis operasyonlarının optimizasyonuna yol açtığına dikkat çekti. Adsız bir yetkili, “Belediye yönetimi, projenin konuşlandırılmasından bu yana vatandaşlarımızdan büyük miktarda kredi aldı.” Dedi.

Dahua Teknoloji Başkan Yardımcısı Michael Chen, “Bu proje sayesinde, Dahua’ın HD ağ çözümünün Moinesti şehrinin yüksek standartlara uygun olduğunu gösteriyor” dedi ve ekledi: “Dahası, Çin’de geniş şehir gözetleme projeleri ile, benzer projeler. ”

Chen, “Ürünlerimiz ve teknolojilerimiz diğer tedarikçilerin sunabileceği şekilde farklılaştığından, HD ağ çözümümüz ön uç, arka uç ve TV duvarı içermektedir” diyerek şöyle devam etti: “Müşterilerimize çözüm tabanlı çözüm sunmaya devam edeceğiz. sadece şehir gözetim projeleri için değil aynı zamanda perakende, otel ve ulaşım gibi diğer dikey pazarlar için de geçerli. “